У дорогу зі СЛОВОМ

У дорогу зі СЛОВОМ

Другого жовтня дружини священиків у Дрогобичі мали гарну нагоду порозважати над молитовним читанням Святого Письма. Змістовну науку їм провів викладач УКУ, о.д-р.Юрій Щурко. Отець розповів, як варто читати Боже слово: «Вибираємо уривок, розуміємо, що через Слово Господь відкриває тайну Власної Особи і правду про нас. Заспокоївшись та усамітнившись в серці, молимося до Святого Духа, який натхнув Писання, щоб відкрив нам його значення».
Запропоновано також пʼять кроків праці з текстом, а саме: 1.Lektio (читання) – зупиняю увагу на тій частині тексту, яка найбільше торкає; 2.Meditatio (розважання) – слухаю, що через цей текст Господь говорить до мене сьогодні; 3.Oratio (молитва) – молюся текстом, над яким розважаю; 4.Conteplatio (споглядання) – дивлюся на події свого життя, і розумію, що Бог є зі мною. Дивлюся на своє життя у світлі Божого Слова; 5.Aktio (діяння) – сьогодні і кожного дня живу Словом, а це спонукує до: а) Свідчення (впроваджую в життя те, що промовляю устами); б) Сопричастя (поєднання) –з Богом, з людьми, з собою, з природою, тобто є звільненим від фальшивого образу Бога, що Він є нашим ворогом, а приймаю, що Бог є Абсолютною Любовʼю, люблячим Отцем. Люблю інших людей як братів і сестер. Усвідомлюю себе як Божу дитину – люблену і бажану. Сприймаю землю і все живе як дар люблячого Отця, а не як власність.
Отець Юрій спонукав зрозуміти своє життя як дорогу, в якій Бог крокує з нами. Щиро дякуємо нашому гостю за змістовну і корисну науку.

Більше статтей за темою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *