Справажнє виховання — християнське виховання

Справажнє виховання — християнське виховання

“Справажнє виховання — християнське виховання”
Саме ця важлива тема зібрала дружин священиків Самбірсько-Дргобицької Єпархії на чергову зустріч у м.Дрогобичі. “Християнське виховання — добро, яке більше, ніж всі добра цілого світу” – наголошував великий митрополит Андрей Шептицький. Християнські батьки завжди пам’ятають, що найбільшим і найкращим вчителем усіх нас є Ісус Христос. Тому мудрість батьківської тай будь-якої педагогіки полягає саме у цьому — іти до Христа та вести за собою своїх дітей.
Як цього вчить нас Боже Слово від самих початків творення Подружжя, наскільки глибокими та досі актуальними є повчання святих отців, прості приклади із життя та б

агато ще мудрих цікавинок почули добродійки від чудових доповідачів — о.Миколи Витівського та його дружини п. Марії. Зустріч вийшла направду пожиточною, адже усі мали можливість не тільки почути слово майстерно подане отцем Миколаєм, головою Катехитичної Комісії та досвідченим священиком, але почерпнути із живого свідчення їхньої сім’ї. Отець Микола та п.Марія – священиче подружжя, яке виховує шестеро дітей. Дбаючи про їх всесторонній розвиток, видно, що в центрі уваги їхнього батьківського виховання є духовний розвиток, спільна молитва, сімейні традиції, залучення до церковного життя… Все це найкраща проповідь, що передається та триватиме довго у славі їхніх дітей та прийдешніх поколінь.
Дякуємо Богові за таку цінну зустріч, яка заохотила усіх присутніх ще більше дбати про цю найважливішу справу життя, довіряючи її Тому, Який сказав: “Без мене нічого доброго чинити не можете. Я виноградина, а ви гілки…”

Більше статтей за темою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *