Для чого потрібно читати Святе Письмо?

Для чого потрібно читати Святе Письмо?

     Новий сезон зустрічей для дружин священиків у Дрогобичі розпочав 1 жовтня о.Ігор Цмоканич, бібліст нашої єпархії.«Святе Письмо не книга про Бога, а книга Божа і написане для того, щоб Бог для нас став Кимось, щоб ми пізнали Його, бо, насправді, кожна людина є сиротою, яка шукає Небесного Отця», – казав о.Ігор. Він заохотив усіх присутніх до особистого, послідовного і постійного читання Божого слова « і тоді життя перетвориться на мандрівку з Господом».

    Через біблійний погляд на людину «не добре чоловікові бути самому» бачимо, що щастя людини – в комусь рівному їй, щастя у спілкуванні. У спілкуванні справжньому, яке вимагає піти на жертву, вимагає відповідальності і відкритості, щоб пустити іншого в своє життя.

    Людина також потребує спілкування з Богом, яке можливе через читання Його слова. Святий Єронім казав, що «коли ми читаємо Святе Письмо, то Бог промовляє до нас», він відкриває себе і свою волю, відкриває що є добро, а що зло, що таке щастя і як зробити, щоб бути щасливим.

   

Отець Ігор мотивував перепускати Боже Слово через себе, у тиші слухати що Бог промовляє, не спішити з висновками і ділитися. Ділитися словом, яке торкнуло, яке найбільше промовило, адже  «не хлібом єдиним житиме людина, а кожним Словом, що виходить з уст Божих».

Більше статтей за темою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *